15. Apr 2021.

Predstavljamo vam Zbirku autorskih tekstova o radu sa darovitim učenicima/ama

Pred vama se nalazi Zbirka autorskih tekstova o radu sa darovitim srednjoškolcima i srednjoškolkama. Ova Zbirka je nastala školske 2020/21. godine sa ciljem da se nastavnicima i nastavnicama, stručnim saradnicima i stručnim saradnicama pruži prostor da podijele svoja iskustva i modele rada, kao i da diskutuju o teoriji i praksi, prednostima i nedostacima, potrebama i vizijom za budućnost.

Mi vjerujemo da je u maloj zemlji, kao što je Crna Gora, svaka osoba bitna i da može dati značajan doprinos razvoju države, a naročito mladi ljudi koji imaju potencijal da djeluju i stvaraju. Među njima su i oni daroviti, kojima je potrebna posebna pažnja. Sa željom da povežeme te mlade ljude, osnažimo ih i pružimo im mjesto za umrežavanje, usavršavanje i priliku da zajednički iznesu velike promjene, odlučili smo dati naš doprinos promovisanju i valorizociji ovog resursa.

Vođeni tom vizijom, Organizacija crnogorskih studenata u inostranstvu (OCSI) u saradnji sa Udruženjem nastavnika engleskog jezika Crne Gore ELTAM, započela je realizaciju projekta “Mladi talenti, sadašnjost i budućnost Crne Gore” pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta. U okviru istog, nastala je i ova Zbirka, koja će, vjerujemo, doprinijeti boljem razumijevanju trenutnih praksi, ali ujedno poslužiti i kao inspiracija onima koji rade sa darovitim učenicima.

Veliku zahvalnost dugujemo svim autorima i autorkama koji su sa nama podijelili svoja iskustva i viđenja na ovu temu.

Timovi OCSI i ELTAM

POVEZANE NOVOSTI